WGA hiaatverzekering | Synck Company

De WGA Hiaatverzekering zorgt voor zieke medewerkers

Met een WGA Hiaatverzekering zorgt u goed voor uw zieke werknemer als hij langdurig arbeidsongeschikt wordt. Na twee jaar ziekte krijgt hij meestal alleen een WIA uitkering van het UWV. Hierdoor gaat hij er op inkomen flink op achteruit. Met een WGA Hiaatverzekering vult u de WIA-uitkering aan zodat uw medewerker meer te besteden heeft.

WGA Hiaatverzekering vult WIA aan

Met de WGA Hiaatverzekering vult u de WGA-vervolguitkering van uw zieke medewerker aan. Zo zorgt u voor meer inkomen. Als uw medewerker na twee jaar nog steeds ziek is (35% of meer arbeidsongeschikt) en minder verdient dan volgens het UWV mogelijk is, dan krijgt hij een WGA-vervolguitkering.

Voordelen WGA Hiaatverzekering

Met de WGA Hiaatverzekering:

  • Biedt u een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Krijgt uw zieke werknemer meer inkomen bij langdurige ziekte
  • Vult u de WGA-vervolguitkering van het UWV aan
  • Blijft het bedrag dat uw werknemer ontvangt waardevast, omdat het jaarlijks stijgt
  • Hoeft u geen premie meer te betalen als uw werknemer langdurig ziek wordt, de uitkering blijft wel doorlopen
  • Kunt u de premie geheel of gedeeltelijk in rekening brengen bij uw werknemers
  • Kunt u de premie fiscaal aftrekken
  • Kunt u de verzekering als collectief voor al uw werknemers afsluiten

Advies en voordeel

De adviseurs van Synck Company helpen u graag bij het inrichten van uw WGA Hiaatverzekering. Zij zijn goed op de hoogte van alle mogelijkheden, zodat u een gedegen afweging kunt maken. Behalve deskundig advies, biedt Synck Company ook de meest gunstige prijs-/kwaliteitverhouding. Want door doorlopend marktonderzoek is Synck Company altijd op de hoogte van de scherpste aanbiedingen.

Andere inkomensverzekeringen

Behalve de WGA Hiaatverzekering kunt u ook de volgende verzekeringen afsluiten:

WIA Excedentverzekering, met deze regeling zorgt u voor extra bestedingsruimte voor zieke medewerkers met hogere inkomens. Na twee jaar ziekte krijgt uw werknemer een WIA-uitkering van de overheid. De WIA-uitkering is lager dan het inkomen van uw werknemer en houdt alleen rekening met inkomens tot het maximum uitkeringsloon (€ 51.978,- per1 januari 2015). Verdient uw werknemer meer, dan regelt de overheid niets. Dit is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

WIA Bodemverzekering, voor werknemers die na twee jaar ziekte door het UWV voor minder dan 35% worden afgekeurd. Voor hen regelt de overheid niets. Als werkgever houdt u deze werknemer meestal in dienst en kunt u eenmalig zorgen voor meer inkomen. Hij krijgt in het derde ziektejaar dan bijvoorbeeld 20% van zijn salaris.

Hoe werkt de WIA?

De WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) bestaat uit twee regelingen:

WGA (Regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten), voor werknemers die gedeeltelijk (35%-80%) arbeidsongeschikt zijn of volledig (80%-100%) arbeidsongeschikt zijn, maar nog wel beter kunnen worden.

IVA (Regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten), voor werknemers die volledig (100%) arbeidsongeschikt zijn, maar niet meer beter kunnen worden.

Meer weten?

Heeft u vragen over de WGA hiaatverzekering? Neem dan contact op met een van de adviseurs van Synck Company via telefoonnummer (+31)085-2735137 of stuur een e-mail naar info@synckcompany.nl.

Wilt u meer weten over hoe de WIA in elkaar zit? Lees dan de Uitleg WIA inclusief Rekenvoorbeelden